Kraniometras

kraniometras; plagiocefalija

Kraniometras

Mimos kraniometras buvo sukurtas bendradarbiaujant su Barselonos (Ispanija) San Juan de Dios ligoninės neurochirurgais. Mimos kraniometras yra sertifikuotas, atitinka CE Klasė 1 (medicininės paskirties priemonė), saugus kūdikiui bei patikimas instrumentas, siekiant įvertinti kūdikio kaukolės skliauto deformacijos laipsnį. Matavime kartu naudojama speciali juostelė, užtikrinanti, kad matuojant kelis kartus bus pasirinktas tas pats atskaitos taškas, paklaidą sumažinant maksimaliai (prietaiso kliniškai patvirtintas patikimumas 96-99 proc.).

Mimos kraniometrą sukurė taip, kad jis būtų saugus kūdikiui bei patogus naudoti:

  • didelė skalė su aiškiais skaičiais;
  • be aštrių kampų
  • be toksiškų medžiagų;
  • patvarus plastikas.
Kodėl matavimas kraniometru yra tikslinga ir reikalinga priemonė?
Prevencija

Anksti pastebėta problema yra kur kas greičiau ir efektyviau koreguojama. Jeigu pirmuosius kūdikio mėnesius būtų kas mėnesį atliekami matavimai, plagiocefalija būtų pastebėta lengva forma, kuri plika akimi gali būti nematoma. Tokia deformacija dažniausiai lengvai koreguojama ir galvytė greitai atsistato. Akiai pastebimi formos pakitimai dažnai pamatomi tik apie 3-4 mėnesį. Kaip stebėti savo kūdikį rasite čia.

korekcijos plano sudarymas

Kraniometru įvertinus plagiocefalijos arba brachicefalijos sunkumą, gali būti parenkamas optimalus korekcijos planas ir taikytinos priemonės

Kontrolė

Esant galvytės nugulėjimui, ypač vidutinės ar sunkios formos, ir kuomet kūdikis jau didesnis nei 3-4 mėnesiai, labai svarbu stebėti, ar galvytė efektyviai koreguojasi, kad savalaikiai būtų pasiūlytos alternatyvios korekcinės priemonės, pvz. šalmo terapija.

Užpildę žemiau esančią formą, galite sužinoti daugiau dėl matavimo kraniometru.

REGISTRACIJOS FORMA

    KAIP ATRODO MATAVIMAS? (VIDEO)

     

     

     

    Esate medicinos srities darbuotojas ir susidomėjote? Rašykite mums.

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *